برگزاری ده‌مین دوره کنفرانس هوتین ماروسی در میلان ایتالیا

ده‌مین دوره سمپوزیوم بین‌المللی هوتین ماروسی (X. Hotine Marussi Symposium) امسال در تاریخ ۲۳ تا ۲۷ خرداد در دانش‌گاه پلی‌تکنیک میلان برگزار شد تا جزو اولین روی‌دادهایی باشد که پس از فروکش کردن همه‌گیری کووید-۱۹ در حوزه ژئودزی به‌صورت حضوری برگزار می‌شود. طبق روال متداول، این روی‌داد اغلب در حیطه تئوریک و مبانی ژئودزی برگزار می‌شود. و سخن‌رانی‌ها عمدتا حول مباحث ژئودزی فیزیکی ارائه می‌گردد.

دوشنبه، ۲۳ خرداد و بعد از مراسم افتتاحیه، اولین بخش سمپوزیوم برگزار و تا جمعه، ۲۷ خرداد، هشت بخش برگزار شد که عناوین آن‌ها به‌ترتیب عبارت بود:

بخش اول: روش‌های محاسبات پیش‌رفته در ژئودزی. بخش دوم: تئوری چارچوب‌های مرجع ژئودتیک و گردش زمین.

بخش سوم: تئوری برآورد پارامترهای multi-GNSS. بخش چهارم: آنالیز داده‌های چندحس‌گر و سری زمانی.

بخش پنجم: تئوری مدل‌سازی میدان ثقل جهانی. بخش ششم: بررسی ساختار درونی زمین با روش‌های ژئودتیک.

بخش هفتم: ژئوئید و شبه‌ژئوئید: امروز و آینده. بخش هشتم: جنبه‌های تئوریک ارتفاعات و سیستم‌های ارتفاعی.

در این سمپوزیوم، به‌عنوان یکی از معتبرترین رویدادهای انجمن بین‌المللی ژئودزی، تعداد قابل‌توجهی از اساتید سرشناس در حوزه ژئودزی فیزیکی من جمله پروفسور پیتر ونیچک به‌صورت حضوری یا مجازی شرکت کرده و فضای جلسات شاهد مباحثات چالشی متعددی بود.

در این هم‌آیش، حاضرین از دانش‌گاه‌ها و مراکز علمی نقاط مختلف جهان از جمله آمریکا، کانادا، استرالیا، آفریقا، آسیا و کشورهای اروپایی گردهم آمده بودند. هم‌چنین، حضور متخصصین ایرانی که اغلب از کشورهای اروپایی در این هم‌آیش شرکت کرده بودند، مشهود بود.